Prezentare generală

CSS Focșani

Prezentare generală - Clubul Sportiv Școlar, Focșani

Clubul Sportiv Școlar Focșani a funcționat ca unitate independentă pâna in octombrie 1992 când s-a inființat Liceul cu Program Sportiv Focșani. Până la 01.09.2014 Clubul Sportiv Școlar Focșani a fost secție in cadrul Liceului cu Program Sportiv Focșani. La data de de 01.09.2014 Clubul Sportiv Școlar Focșani a devenit unitate cu personalitate juridică, iar în anul 2017, Clubului Sportiv Școlar Focșani - unitate cu personalitate juridică, i-au fost arondate structuri, C.S.S. Adjud și C.S.S. Gimnastica Focșani – unități care nu au mai avut personalitate juridică datorită numărului de grupe și de elevi.

Clubul Sportiv Școlar Focșani este o unitate de învățământ cu program sportiv suplimentar, independentă subordonată Ministerului Educației și Cercetării și Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

Clubul Sportiv Școlar Focșani are rolul de a depista, selecționa, pregati și participarea în competiții a sportivilor în vederea obținerii performanțelor sportive potrivit specificului ramurilor sportive, cât și promovarea spre înaltă performanță. Elevii –sportivi participă la competiții oficiale și amicale, naționale și internaționale, cuprinse în calendarul sportiv propriu, in cel ministerului și al federațiilor naționale de specialitate.

Clubul Sportiv Școlar Focșani urmărește să se mențină în primele locuri în clasamentul cluburilor sportive școlare din țară, în urma medaliilor și punctelor obținute în campionatele naționale și campionatele și competițiile internaționale.

Clubul Sportiv Școlar Focșani se caracterizeză prin atașamentul față de copii, respectul pentru profesie, libertate de exprimare, receptivitate la nou, creativitate, dorinta de afirmare, stabilitatea, continuitatea și promovarea valorilor, impărtășite de toți membrii instituției.

DISCIPLINE SPORTIVE - În baza Certificatului de Identitate Sportivă, Clubul Sportiv Școlar Focșani funcționează în prezent cu 7 discipline sportive

CSS Focsani, Vrancea
01

ATLETISM (băieți și fete)

6 grupe începători, 3 grupe avansați, 1 grupă performanță
02

BASCHET (băieți)

5 grupe începători, 2 grupe avansați
03

HANDABAL (băieți)

2 grupe începători, 2 avansați, 1 grupă performanță
04

JUDO (fete și băieți)

3 grupe începători, 1 grupă performanță
05

VOLEI (fete)

2 grupe începători, 2 grupe avansați
06

RUGBY (baieți)

1 grupă incepători, 1 grupa avansati
07

GIMNASTICĂ (fete)

8 grupe incepători, 7 grupe avansați, 1 performantă

De ce trebuie să ne dăm copiii să facă sport

Un bun parinte ştie ce îşi doreşte pentru copilul său, când trebuie să îşi încurajeze copilul să facă ceva şi când nu.

În ceea ce priveşte sportul, cred că toţi părinţii sunt de parere că cei mici trebuie încurajaţi să-l practice.

Multiplele beneficii aduse de sport copiilor nu pot fi trecute cu vederea şi, de aceea, este necesar să ne dăm copiii să facă sport.

Sportul aduce multe beneficii stării de sănătate a celor mici. De aceea, dacă îl vei face pe copilul tău să iubească aceste activităţi fizice, îl vei ajuta, de fapt, să crească sănătos şi armonios.

Cel mic va ajunge un adult activ, sănătos şi plin de energie pozitivă. Probabil că la început cel mic va riposta şi nu va dori să facă un anume sport. Este datoria ta de părinte să îl ajuţi să pornească pe acest drum.

Trebuie să îi explici într-un mod simplu cât de bine îi va face sportul şi cât de mult se va distra. Iată câteva dintre celelalte motive pentru care ar trebui să ne dam copiii să facă sport.

Copiii care fac sport sunt mai motivaţi

Da, este adevărat!

Copiii care practică un sport îşi stabilesc cu mai mare ușurință un obiectiv, sunt mai competitivi şi mai motivaţi să îşi ducă planurile la îndeplinire.

Sportul îi ajută pe copii să înveţe să stabilească strategii şi să ia decizii cu mai mare uşurinţă.

Un alt motiv pentru care ar trebui să vă încurajați copiii să facă sport este pentru dezvoltarea spiritului de echipă. Acest beneficiu le va fi de folos şi în viaţa de adult.

De asemenea, copiii care fac un sport vor reuşi să aibă mai multă încredere în ei şi în forţele lor.

În timpul practicării sportului, copiii sunt încurajaţi în mod constant de colegi, părinţi şi de cei care îi antreneză.

Astfel, cei mici sunt impulsionaţi şi reuşesc să îşi clădească încrederea în sine.

Copiii care fac un sport au şi o mai bună sănătate.

premiere1
premiere2
premiere3
premiere4